ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

30/09/10

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ / POLPETINE GRECHE CON SALZINA PICCANTE




Για 6 ατομα
Υλικα για τα κεφτεδακια
150γρ. κιμα μοσχαρι
150γρ. κιμα χοιρινο
200γρ παλαιο ψωμι
2 αυγα
1 μετριο κρεμμυδι
Λιγο σκορδο
Μια παλαμη μαιντανο
2 κουταλια ριγανη
2 κουταλια δυοσμο
3 κουταλιες λαδι
1 κουταλιακι αλατι
1/2 κουταλακι πιπερι μαυρο
1/2 ποτηρι γαλα

Ελαιολαδο για το τηγανισμα

Υλικα για τη σαλτσα
1 μπουκαλι σαλτσα ντοματας
1 σκορδο
2 κουταλιες λαδι
2 κουταλιες παπρικα

Για το γαρνιρισμα
300γρ. ρυζι σπυρωτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε καλα τους κιμαδες, προσθετουμε το ψωμι αφου πρωτα το βρεξουμε και το στιψουμε καλα,το κρεμμυδι με το μαιντανο και το σκορδο αφου τα τριψουμε στο μαχανημα, κατοπιν προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και ζυμωνουμε για 5 λεπτα.Βαζουμε τη ζυμη για μιση ωρα στο ψυγειο.

Εν το μεταξυ αρχιζουμε την προετοιμασια της σαλτσας.Περνουμε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι και τσιγαριζουμε το σκορδο ολοκληρο για 2 λεπτα.Αφαιρουμε το σκορδο και προσθετουμε τη ντοματα με την παπρικα. Σιγοβραζουμε για μιση ωρα.
Μολις τελειωσουμε την προετοιμασια της σαλτσας βαζουμε το τηγανι στη φωτια να καψη με το ελαιολαδο, χωριζουμε την ζυμη σε 18 ισια μπαλαικια τα οποια με την παλαμη μας τα δινουμε τη σχημα δισκου,και αρχιζουμε το τηγανισμα σε μετρια φωτια.Υπολογιζουμε 10 λεπτα για καθε κεφτεδακι.Προσθετουμε τα τηγανισμενα κεφτεδακια στη σαλτσα και συνεχιζουμε τη βραση για ακομη ενα τεταρτο.

Για το ρυζι, αφου το βρασουμε το σερβιρουμε στο πιατο μαζι με τα κεφτεδακια δινοντας του το σχημα ενος κυλινδρου και περιχυνοντας το με λιγη σαλτσα.


Per 6 persone
Ingredienti per le polpette
150gr. vitello macinatο
150gr. carne di maiale macinata
200 g di pane vecchio
2 uova
1 cipolla media
Un po' d' aglio
Un palmo di prezzemolo
2 cucchiai di origano
2 cucchiai di menta
3 cucchiai di olio
1 cuchiaino di sale
1/2 cuchiaino di pepe  nero
1/2 bicchiere di latte

L'olio d'oliva per friggere

Ingredienti per la salsa
1 bottiglia di salsa di pomodoro
1 spicchio d' aglio
2 cucchiai di olio d'oliva
2 cucchiai di paprica
Per guarnire
300g. di riso a grana
ESECUZIONE
Mescolate bene la carne  tritata, aggiungere il pane dopo che l' avete bagnato e strizzarlo bene, la cipolla con il prezzemolo e l'aglio tritati, poi aggiungere gli altri ingredienti e impastare per 5 minuti.
Mettere la pasta per mezz'ora nel frigorifero.
Intanto iniziano a preparare il salza.Prendiamo una casseruola giusta, aggiungere l'olio e rosolate l'aglio per 2 minuti. Levare l' aglio intero e aggiungere la passata e la paprica. Bollire lento per mezz'ora.
Una volta terminata proetimasia Mettere la padella a riscaldare  con olio d'oliva, dividere l'impasto in 18 parti uguali, schiaciare con il palmo della mano per dare  la forma di un disco, e iniziare a friggere. Calcolare  10 minuti per ogni polpetta . Aggiungere le polpette fritte nella salsa e continuare a bollire per un altro quarto d' ora.
Per il riso, far bollire dopo il piatto servito a dare la forma di un cilindro e lo perichynontas con po 'di salsa.

Nessun commento:

Posta un commento