Τυμπαλο( βλεπε ποστ tortino) και
Σουτζουκακι σε ξυλακι στο φουρνο
Για 6 σουτζουκακια
100γρ.κιμα χοιρινο
50γρ. κιμα μοσχαρι
100γρ μπαγιατικο ψωμι
1 αυγο
αλατι
Πιπερι
Ριγανη
1 κουταλακι κυμινο
1 κουταλακι μουσταρδα
2 κουταλιες λαδι
1/3 του ποτυριου γαλα
6 ξυλακια για σουβλακια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεβουμε καλα τους κιμαδες, προσθετουμε το ψωμι βρεγμενο και καλα στραγγισμενο, μετα τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε για 5 λεπτα, Βαζουμε τη ζυμη για μιση ωρα στο ψυγειο.Χωριζουμε τη ζυμη σε 6 ισια μερη. Με τις παλαμες τα δινουμε το σχημα του λουκανικου και περναμε μεσα το ξυλακι. Τα τοποθετουμε στο ταψι και τα βαζουμε στο φουρνο για μιση ωρα περιπου. Τα σερβιρουμε με ενα κουταλι μουσταρδα και ενα κουταλι τζατζικι, μαζι με το τυμπαλο (βλ. φωτογρ)
Tortino (vedi post) e
Spiedini di polpette al forno(soutzoukakia)
Per 6 soutzoukakia
100gr. carne tritata di maiale
50g. carne tritata di vitello
100 g di pane raffermo
1 uovo
sale
pepe
origano
1 cucchiaino di cumino
1 cucchiaino di senape
2 cucchiai di olio d'oliva
1/3 bicchiere di latte
6 spiedini di legno
PREPARAZIONE: Mescolare bene i due tipi di carne tritata, aggiungere il pane bagnato e ben strizzato, dopo gli altri ingredienti e mescolare per 5 minuti, mettere l' impasto per mezz' ora nel frigorifero.Dividere l'impasto in 6 parti. Avvolgere ognuna di queste parti intorno a uno spedino. Metterli nella teglia del forno e infornarli per mezz'ora. Servire con un cucchiaio di senape e un cucchiaio di tzatziki, insieme con timpalo(tortino)
Nessun commento:
Posta un commento