ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕΣΕΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
1/2 ΣΚΟΡΔΟ
50ΓΡ ΚΑΡΥΔΙΑ
3 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΣΕΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΕΙΟΛΑΔΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΥΔΙ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Ψηνουμε την μελιτζανα τυλιγμενη σε αλλυμινοχαρτο, για μια ωρα περιπου στους 180°. Εν τω μεταξυ βραζουμε τις πατατες. Στο μπλεντερ βαζουμε το λαδι, τα καρυδια,το σκορδο,το ξυδι. Δουλευουμε το μιγμα για 2/3 λεπτα. Προσθετουμε την ψημενη μελιτζανα αφου αφαιρεσουμε την φλουδα και σιγα, σιγα τις πατατες μεχρι να βρουμε την γευση που μας αρεση. Τοποθετουμε τη μελιτζανοσαλατα σε ενα μπολ και προσθετουμε την μαγιοναζα, το αλατι και ανακατευουμε με το κουταλι ωσπου στο μιγμα να ενωθουν τελεια ολα τα υλικα που βαλαμε. Μπορουμε να την προσφερουμε αλοιμενη σε κροστινι
Traduzione da Greco verso Italiano
1 MELANZANA MEDIA
1 / 2 AGLIO
50g NOCI
3 PATATE MEDIE
1 / 2 BICCHIERE DI OLIO D' OLIVA
4 CUCCHIAI DI MAIONESE
1 CUCCHIAINO DI SALE
2 CUCCHIAI DI ACETO
PREPARAZIONE: Arrostire la melanzana, arrotolata in un foglio d alluminio, per un'ora circa, a 180 °. Nel frattempo lessare le patate. Mettere nel frullatore l' olio, le noci, l' aglio e l' aceto. Lavorare il composto per 2 / 3 minuti. Aggiungere la melanzana arrostita dopo aver tolto la pelle e, poco a poco, le patate. Mettere la melitzanosalata in una terrina, aggiungere il sale e la maionese e mescolare con un cucchiaio fino ad amalgamare perfettamente. Può essere eservita spalmata su crostini di pane.
Traduzione da Greco verso Italiano
INGREDIENTI
PER 4 PERSONE
1 MELANZANA MEDIA
1 / 2 AGLIO
50g NOCI
3 PATATE MEDIE
1 / 2 BICCHIERE DI OLIO D' OLIVA
4 CUCCHIAI DI MAIONESE
1 CUCCHIAINO DI SALE
2 CUCCHIAI DI ACETO
PREPARAZIONE: Arrostire la melanzana, arrotolata in un foglio d alluminio, per un'ora circa, a 180 °. Nel frattempo lessare le patate. Mettere nel frullatore l' olio, le noci, l' aglio e l' aceto. Lavorare il composto per 2 / 3 minuti. Aggiungere la melanzana arrostita dopo aver tolto la pelle e, poco a poco, le patate. Mettere la melitzanosalata in una terrina, aggiungere il sale e la maionese e mescolare con un cucchiaio fino ad amalgamare perfettamente. Può essere eservita spalmata su crostini di pane.
Nessun commento:
Posta un commento