ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

16/11/10

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

 Αρχαίες Ελληνικές Συνταγές

Μυζηθρόπιτα με μέλι
(ένα αρχαίο ελληνικό φαγητό)
Ο Αρχέστρατος, ο παππούς της Γαστρονομίας, λέει πολλά καλά για τούτο το γλυκό και συμβουλεύει τους καλοφαγάδες να μην τρώνε για επιδόρπιο ρεβύθια, μήλα ή σύκα ξερά, αλλά την πίτα αυτή, όπως την κάνουν στην Αθήνα, με αττικό μέλι.
υλικά
450 γραμ. φρέσκια μυζήθρα
3 κουταλιές σούπας μέλι Υμηττού
χυμός 2 λεμονιών
4 αυγά
1 κουταλιά σούπας ανθόνερο
12 φύλλα δυόσμος ψιλοκομμένος
εκτέλεση
Ανακατέψτε καλά το τυρί, το μέλι, το λεμόνι, τα αυγά και το ανθόνερο. Αν θέλετε, σαν σύγχρονοι άνθρωποι, βάλτε τα όλα στο ηλεκτρικό σας μηχάνημα (μπλέντερ) για να γίνουν ένα λείο μίγμα.
Το δυόσμο τον βάζετε την τελευταία στιγμή.
Βάλτε το μίγμα σ’ ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήστε το σε χαμηλό φούρνο (150
ο) για 30’, ή έως ότου φουσκώσει λίγο και ελαφρώς ροδίσει.
Η μυζηθρόπιτα αυτή τρώγεται ζεστή.



Nessun commento:

Posta un commento